Fiilikset ennen lähtöä

Tällä hetkellä mulla on vielä vähän semmonen epäuskoinen fiilis. Enhän mä nyt oikeesti oo lähössä toiselle puolelle maapalloo parin päivän päästä…? En oo vielä tehny edes muuttoa tai pakkaillut laukkuja niin ei ole yhtään sellainen olo että olisin lähdössä.

Tänään kävin kuitenkin taas “innolla” shoppailemassa tarvittavia tavaroita. Löysin oikeastaan kaikkea muuta kuin sitä mitä etsin. Mukaan tarttui mm. meikkejä, niskatyyny lentokoneeseen (siis tää on ehkä maailman pinkein asia) ja sadeponcho. Yritin löytää tänään adaptereita ja Vansin kokonaan mustia Old Skooleja, ei löytynyt. En tajua, miten noita ei ollut missään… Noh, positiivisen kautta; ostin ton niskatyynyn ihan sattumalta, kiitos hyvän esillelaiton kaupassa. Olen monella pitkällä lennolla katsellut kateellisena miten ihmisillä on todella mukavan näköisiä niskatyynyjä, ja itse yrittää epämukavasti nukkua niskat kipeänä. Nyt mulla on söpö, pinkki ja pörröinen!

Kävin tänään myös apteekista ostamassa matkan ajalle tarvitsemani reseptilääkkeet, mutta katsoin nyt Immigration New Zealandin sivuilta, että “controlled drugs” = reseptilääkkeitä saisi tuoda vain maksimissaan kuukauden annoksen. Katselin Uuden-Seelannin apteekkien sivuilta, että reseptilääkkeitäni voisi olla myynnissä, mutta ne ovat monta kertaa kalliimpia kuin Suomessa, joten taidan vain ottaa nyt riskin ja viedä englanninkieliset reseptit ja lääkkeet mukanani, ja katsotaan miten käy. Useilta sivuilta olen lukenut ettei reseptilääkkeiden kanssa ole ollut ongelmaa, vaikka niitä olisi enemmänkin mukana, ja tarvitsemani lääkevalmisteet eivät ole mitenkään vahvoja, eikä niitä oikein voi käyttää päihdykkeinä.

Vähän kyllä hirvittää lentojen pituudet. Ensimmäisenä lennän Helsingistä Dohaan, ja lentoaika on n. 5,5 tuntia. Dohassa minulla on välilasku 2,5 tuntia, jonka jälkeen siirryn Doha – Auckland lennolle. Ja siinä on muuten pakaralihakset tiukilla; lentoaika on yli 16 tuntia. Lentoyhtiönä minulla on Qatar, jolla en ole aikaisemmin lentänyt, mutta josta olen kuullut paljon hyvää.

Olen yrittänyt etsiä mielenkiintoista lukemista mukaan lennolle, ja löysinkin Sami Yaffan elämäkerran, joka on ollut toivelistalla jo pienen ikuisuuden, ihan parasta! Mukaan lähtee myös tabletti, josta voin lueskella Game of Thrones kirjoja kun ne löytyvät sähköisenä. En tosin ole e-kirjojen suurin fani, mutta matkalle lähtiessä ne ovat tilaa säästäviä ja käteviä. Ajattelin myös kirjoitella kouluhommia lennolla alta pois, mutta todennäköisesti päädyn kuitenkin vain torkkumaan ja tuijottelemaan leffoja…

Olen myös jo mietiskellyt sitä, kuinka sekaisin tulen olemaan perille päästyäni klo 4.05 paikallista aikaa aamulla. Heti tiistaina 10.7. pitäisi käydä yliopistolla hoitamassa ID korttiasioita ja valmistautua keskiviikkona alkavaan orientaatioon. Annan varmasti huikean ensivaikutelman, kun olen ihan jetlagista sekaisin.

Kaikenkaikkiaan olen toistaiseksi varsin rauhallisin ja hyvin fiiliksin lähdössä matkaan, vaikka tässä varmaan pienet pakkaus- ja muuttostressit iskee vielä päälle. Olen halunnut lähteä vaihtoon jo niiiiin pitkään ja nyt pääsen vielä unelmakohteeseeni.

  • Juuti

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s