Viikko takana, mitä kuuluu?

Viikko on jo vierähtänyt maapallon tällä puoliskolla, ja täytyy sanoa, että kivaa on ollut. Tällä viikolla alkoi luennot, ja minulla on ihan ok fiilis kaikista kursseista. 3 on todella mielenkiintoisia, ja yksi on toistaiseksi vielä vähän 50/50, että onko se ihan mun juttu, mutta kursseja saa vielä poistaa/lisätä/vaihtaa ensi viikon perjantaihin asti, niin pitää nyt vielä tunnustella.

Luennoitsijat ovat olleet noilla kolmella mielenkiintoisella kurssilla aivan huikeita! Tähän mennessä heidän tyylinsä on ollut aika opiskelijoita osallistava, mikä on mielestäni mukavaa. Kahdella kurssilla teemme isompaa projektia koko lukukauden ajan ja kahdella muulla kurssilla on sitten isompi lopputenti ja pari pienempää testiä ja esseitä.

DSC_0154

Yliopiston kampus tuntuu edelleen aika isolta, mutta osaan jo jonkin verran suunnistaa siellä ja olen löytänyt oikeat luentosalit kohtalaisen kivuttomasti. Hämmästyttävää tosin on se, että joka aamu bussini on ottanut pidemmän ja pidemmän ajan päästä perille. En tajua miten osun joka kerta sellaiseen bussiin, jonka kuski vaihtuu matkan aikana ja seisomme 2 x 15 minuuttia paikoillaan odottelemassa. Joka aamu olen kuitenkin ollut suurinpiirtein ajoissa, mutta täytynee varmuuden vuoksi rueta lähtemään 15 minuuttia aikaisemmin.

Eilen yliopistolla alkoi myös ClubExpo, jossa yliopiston ja ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt esittelivät toimintaansa ja klubeihin oli mahdollista liittyä jäseneksi, eli vähän siis samanlainen kuin Helsingin yliopiston Avajaiskarnevaalit. Kävin kiertelemässä luentojen välissä, mutta en vielä ainakaan liittynyt mihinkään uuteen järjestöön. Mielenkiintoa herätti kuitenkin AUTC eli Auckland Univeristy Tramping Club. Haluisin käydä eräjormailemassa Uuden-Seelannin kauniissa luonnossa, mutta kojulla oli niin pipona porukkaa etten jaksanut jäädä odottelemaan. Ajattelin kuitenkin laittaa heille sähköpostia ja kysyä ovatko he tällä lukukaudella tekemässä retkiä joihin vaihtarikin voisi hypätä messiin.

IMG_20180713_175346_961

Paljon on ollut ohjelmaa, mutta päivät ovat toistaiseksi olleet aika lyhyitä, sillä kursseihin kuuluvat tutoriaalit alkavat vasta ensi viikolla. Tutoriaaleja on kaikilla valitsemillani kursseilla luentojen lisäksi, ja tutoriaalien ideana on syventää luennolla opittuja asioita tai läpikäytyä kirjallisuutta keskustelemalla. Lukukauden lopussa mahdolliset ryhmätyöt ja projektit myös usein esitetään näiden tutoriaalien aikana.

Sunnuntaina olen lähdössä Rangitoto Islandille päiväreissulle SASS:n mukana, ja siitä viikon päästä olisi tarjolla reissu Waiheken saarelle. Ja siitä taas viikon päästä olisi suunnitteilla reissu Hobbitoniin. Ihan hitsin siistiä! Ja olemme suunnitelleet yhden vaihtarikaverin kanssa, että lähtisimme mid-semester breakin aikana käymään Fidzillä pikku lomalla.

Tällaisia kuulumisia siis tällä kertaa.

  • Juuti

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s