The Hobbiton

Hihii! Nyt se päivä koitti kun pääsin vihdoin vierailemaan Konnussa! Lähdimme sunnuntaina 5.8. aamuvarhaisella SASSn vaihtariporukan kanssa Aucklandista kohti Matamataa ja Hobbiton Movie Settiä. Olin siis haaveillut jo todella pitkään, että olisi ihan mahtava joskus päästä vierailemaan kyseisellä kuvauspaikalla.

Bussimatkalla fiilistelin vähän elokuvien soundtrackejä, mutta nukahdin aika pian motarille päästyämme. Heräilin matkan aikana muutaman kerran, mutta kunnolla heräsin vasta siinä vaiheessa kun olimme muutaman kilometrin päässä Shire’s Restistä, eli kierrosten aloituspisteestä. Shire’s Rest on kahvila/matkamuistomyymälä, josta kierrokset Hobbitoniin lähtevät.

Kierroksemme lähtöaika oli 12.20, ja tässä vaiheessa vettä hieman tihkutti. Hyppäsimme kuitenkin iloisena bussiin, joka vei meidät pienen matkan päähän itse Hobbitoniin. Ryhmillä on mukanaan opas, joka ohjaa ryhmää koko kierroksen aikana, ottaa kuvia ja kertoo leffojen kuvauksista ja siitä, miten Hobbiton on rakennettu.

KalosFilter_2018-08-05-03-34-55 (1)

Kierros alkaa siitä kohdasta, josta on legendaarinen GIF Bilbosta juoksemassa kapeaa polkua pitkin huutaen “I’m going to an adventure!”. Tässä vaiheessa aukeaa myös näkymä koko Hobbitoniin. Oli oikeasti siistiä, miten hyvin Hobbiton on peltojen keskellä eristettynä omaan rauhaansa.

IMG_20180806_221931_659

Kierros jatkui kohti ylämäkeä, jossa lopulta pääsimme kaikkien odottaman Bag Endin, eli Bilbon ja Frodon kodin luo.

IMG_20180805_142200_255

IMG_20180806_221931_657

Kierroksen lopuksi kävelimme Green Dragoniin, jossa pääsimme vielä maistelemaan Hobittilan erikoisjuomia. Maistelin itse Amber Alea, joka oli oikein mainiota!

img_20180806_221931_654.jpg

The Hobbitonin kierros oli kaikenkaikkiaan aivan sairaan hieno kokemus, ja suosittelen sitä jokaiselle, joka on yhtään kiinnostunut Lord Of The Rings tai Hobitti leffoista. Hintaa kierroksella oli bussikyyteineen SASSn jäsenille $120, ja oli täysin hintansa arvoinen reissu!

Reissun lisäksi olen alkanut taas lenkkeilemään, sillä minulla on vihdoinkin koulun lisäksi vapaa-aikaa sporttailla. Lenkkeilemällä löytää myös aivan upeita reittejä ja maisemia kotikaupungista. Alla esimerkki aivan ihanasta ilta-auringosta talomme takapihalta avautuvalta lenkkireitiltä rannassa.

IMG_20180811_173419_914 (1)

  • Juuti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s