Lukukauden puoliväli on täällä!

Ihan uskomatonta, mutta luennot ovat vaihtoni osalta jo puolessa välissä! Ensimmäiset kuusi viikkoa on takana, ja minusta tuntuu, etten ole vielä kerennyt tekemään mitään. Laskurini näyttää, että olen tänää ollut reissussa jo 53 päivää, ja itsestä tuntuu, että saavuin tänne vasta eilen. Aika on siis mennyt todella nopeasti, niinkuin oli odotettavissa. Olen nauttinut vaihdossa olemisesta suunnattomasti, ja vaihto on vastannut erinomaisesti odotuksiani. Luin ennen vaihtoa paljon vaihtariblogeja, matkakertomuksia ja vinkkejä, joten sekin on varmasti osasyy siihen, että kaikki on sujunut ilman suurempia ongelmia.

Yliopisto tuntuu edelleen mielenkiintoiselta ja kampus on viihtyisä. Suurin yllätys on omalla kohdallani ollut lähinnä positiivinen; luennoitsijat vaikuttavat paljon omistautuneemmilta opetukseen ja keskittyvät siihen, että aiheet tuntuisivat mahdollisimman mielenkiintoisille ja herättäisivät keskustelua. Pidän myös tutoriaaleista/discussioneista, eli luentojen lisäksi käytävistä harjoitustunneista, sillä siellä pääsee oikeasti keskustelemaan luennoitsijoiden kanssa ja pohtimaan aiheita syvällisemmin.

Ajattelin myös kertoa nyt mitä kursseja käyn ja mitä ne pitävät sisällään. Maanantaisin minulla on Media and Conflict -kurssi, jossa käymme läpi maailmalla sattuneita konflikteja (Holokausti, Ruandan kansanmurha, Pohjois-Irlannin tilanne, Bosnian sota jne.) ja keskitymme siihen, millaista roolia media on pitänyt kyseisten konfliktien kohdalla. Kurssi on auttanut ymmärtämään sitä, kuinka suuri rooli medialla on tällä hetkellä ihmisten elämissä, ja kuinka helposti media pystyy vaikuttamaan ihmisiin heidän arkielämässäänkin. Erittäin mielenkiintoinen kurssi, ja luennoitsija Dr. Maria Armoudian on aivan mahtava ja inspiroiva! Kurssiin kuuluu 2 tuntia luentoja ja 1 tunnin tutoriaali joka viikko. Kurssin aikana tulee myös suorittaa mid-semester test, 5 lyhyempää testiä tuntien aikana, kriittinen essee sekä lopputentti.

Toisena kurssina minulla on Social Media niminen viestinnän kurssi. Kurssilla käymme läpi mitä kaikkea sosiaalinen media pitää sisällään, miten siellä voi vaikuttaa, ja miten se vaikuttaa meihin. Kurssisuoritukseen kuuluu 2 tuntia luentoja + 1 tunnin tutoriaali joka viikko, sekä 3 eri tehtävää, jotka ovat project proposal, kriittinen essee sekä project portfolio. Project proposalissa meidän täytyi jokaisen kirjoittaa luonnostelma lopputyötä varten. Meidän tuli valita jokin yhteiskunnallinen kysymys, johon halusimme vaikuttaa. Tämän päätettyämme meidän tuli kirjoittaa luonnos siitä, mitä sosiaalisen media kanavia aiomme käyttää ja miksi, sekä etsiä näiden päätösten tueksi lähteitä. Kriittinen essee ja lopputyö ovat minulla vielä edessä, mutta tähän asti kurssi on ollut mielenkiintoinen, joskin siinä on ollut myös aika paljon tuttua markkinoinnin pääaineopiskelijalle.

Kolmantena kurssina minulla on Visual communication. Kurssilla käymme läpi visuaalisen viestinnän historiaa, ja sitä mistä se on lähtöisin, ja miksi siitä on tullut niin iso osa ihmisten arkipäiväistä elämää. Kurssi sisältää useita eri visuaalisen viestinnän teorioita, joita käymme läpi luennoilla, ja joita syvennämme tunnin mittaisella tutoriaalilla viikoittain. Tutoriaaleilla analysoimme eri kuvia/taideteoksia ja hyödynnämme tässä analyysissä teorioita. Kurssiin kuuluu luentojen ja tutoriaalin lisäksi mid-semester testi, analyysiprojekti sekä ryhmätyö. Analyysiprojekti ja ryhmätyö ovat luvassa vasta lukukauden loppupuolella.

Viimeisenä kurssina minulla on Digital Communication and Practice. Kyseessä on viestinnän kurssi, jossa teemme kaikenlaisia käytännön harjoituksia aina JavaScript koodien pyörittelyistä GIF -animaatioihin ja internetsivujen “vandalisointiin”. Mielenkiintoinen ja haastava kurssi, ja luennoitsija on aivan huikea! Todella kannustava, ja ymmärtää sen, että monelle viestinnän opiskelijalle koodaaminen ei välttämättä ole se juttu, jossa pärjää kaikista parhaiten. Tämä kurssi teettää ehkä eniten töitä tämän lukukauden aikana, mutta koen myös oppivani todella paljon. Kurssiin kuuluu useita eri harjoitustöitä, jotka arvioidaan, mm. Twitterbotti, GIF-animaatio, Vandalize a Webpage ja HRM game. Jokainen harjoitustyö arvioidaan asteikolla 1-10 tai 1-15 pistettä. Näiden lisäksi on luennoilla 3 testiä, jossa testataan teoriaosaamista, erityisesti javascriptin osalta. Todella hyvä kurssi, johon saa uppoamaan paljon aikaa, mutta veikkaisin, että vähemmälläkin on mahdollista päästä läpi.

Minulla kävi sinällään hyvä tuuri, että ainoastaan yhdellä valitsemistani kursseista on varsinainen lopputentti, ja lopuilla kursseilla tehdään paljon arvosteltavia harjoitustöitä tai esseitä jo ennen koekautta. Tämä mahdollistaa sen, että pääsen reissaamaan lukukauden loputtua ennen kotiinlähtöä, sillä minun ei tarvitse odotella tenttipäiviä.

Tällä hetkellä vietän mid-semester breakia, eli suomennettuna 2 viikon “lomaa”. Olen aloitellut esseiden kirjoittelua ja miettinyt aiheita valmiiksi, sekä ratkonut kevään opinto-ongelmia Suomessa. Ensi viikolla lähden kuitenkin lomailemaan Uuden-Seelannin pääkaupunki Wellingtoniin, sillä löysin Intercity bussifirmalta $1 liput suuntaansa. Kyseessä on 11 h ajomatka yhteen suuntaan, mutta menen yöbussilla, joten saan toivottavasti nukuttua suurimman osan matkasta. Ihanaa päästä näkemään toinen iso kaupunki täällä, odotan innolla!

  • Juuti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s