Keskimaan seikkailu ja taivaalta tippuminen

Hei taas pitkästä aikaa!

Minulla loppuivat luennot 19.10. ja suurin osa kursseistakin päättyi viime viikolla viimeisten esseiden ja kurssiportfolioiden palautuksen myötä. Minulla on edessä vielä yksi tentti 6.11. ja sen jälkeen koko lukukausi on osaltani ohi. Tuntuu todella omituiselta ajatella, että olen ollut täällä jo kokonaisen lukukauden ajan, sillä aika on mennyt todella nopeasti! Viikot ovat menneet koulutehtävien parissa ja marraskuun lomareissua suunnitellessa. Ennen viimeistä tenttiä päätin kuitenkin käydä vielä seikkailemassa pohjoissaaren keskiosissa Taupossa ja Rotoruassa, sillä löysin taas $1 bussiliput Intercityn nettisivulta.

Viime keskiviikkona hyppäsin aamu 9 aikaan bussiin, ja otin suunnaksi kohti Taupon. Bussimatka kesti vajaat 5 tuntia, mutta bussit ovat täällä mukavan rento tapa matkustaa niin nukuin käytännössä koko matkan. Sää oli oikein mukava, auringonpaistetta ja sopivan lämmintä.

Majoituin Taupossa Haka Lodgessa, jota voin suositella oikein lämpimästi kaikille Taupoon matkaaville! Hostelli on todella siisti ja pedit ovat mukavia, ja niissä on verhot, joten nukkua saa aivan omassa rauhassa. Hostellissa on lisäksi mukava parveke keittiötilojen yhteydessä, josta voi katsella maisemia ja auringonlaskua. Suihku ja vessatilat ovat myös supersiistit!

Torstaina vuorossa oli kauan odottamani ja pitkään unelmana ollut laskuvarjohyppy! Olin varannut tämän aktiviteetin melkein heti lukukauden aikataulun saatuani, sillä olen todella pitkään haaveillut, että joku päivä pääsisin kokemaan vapaapudotuksen mielettömän fiiliksen ja katselemaan Uuden-Seelannin maisemia taivaalta. Varasin laskuvarjohypyn Skydive Taupo -nimisen firman kautta, ja he tulivat hakemaan minua limusiinilla suoraan hostellilta.

Taupon lentäkentälle päästyämme edessa oli turvallisuusvideot, ja saimme päättää hyppykorkeuden. Olin päättänyt jo aiemmin että haluan hypätä niin korkealta kuin mahdollista, joten päädyin 15 000 ft optioon. Valitsin myös handycam -videon, jossa tandemhypyn ohjaaja pitää kahta kameraa ranteessaan ja kuvaa koko hyppykokemuksen sekä haastattelee ennen hyppyä, lentokoneessa ja hypyn jälkeen.

Minusta tuntuu etten kerennyt edes hirveästi jännittää kokemusta, ennen kuin istuimme hyppyohjaajani kanssa lentokoneen perällä lattialla hyppyluukku auki ensimmäisinä hyppyvuorossa. Emme olleet vielä saaneet hyppylupaa ja pilotti käänsi konetta vasemmalle ja minusta tuntui että meinasin tipahtaa avoimesta hyppyluukusta ennen aikojani.

DCIM156GOPROG0042763.JPG

Hyppyyn lähdettäessä istuin reunalla jalat ulkona koneesta, ja tunsin kylmän ilmavirran. Tässä vaiheessa sydän hakkasi tuhatta ja sataa ja muistuttelin vain itseäni että älä katso alas. Nautin kuitenkin tästä jännittävästä hetkestä, ja minulla oli koko ajan sellainen olo että olen turvassa. Lopulta sitten ohjaajani tyrkkäsi meidät ulos koneesta ja tässä vaiheessa pääsi pieni kiljaisu. On ihan mieletön fiilis tippua lentokoneesta ja tuntea kylmän ilmavirran syöksyvän sisälle sieraimista. Kun sitten hyppyasentomme vakautui ja sain luvan irrottaa kädet valjaista en voinut kuin kiljua riemusta! Tipuimme alaspäin melkein 200 km/h ja en ole koskaan kokenut mitään niin hienoa ja jännittävää! Suosittelen tandemlaskuvarjohyppyä ihan kaikille! Aivan mieletön kokemusta josta maksoin mielelläni 300 euroa video- ja valokuvauksineen. Sää oli myös aivan mahtava, ja hyppyjä oli ilmeisesti viime aikoina jouduttu perumaan huonon sään takia, joten olin onnekas.

DCIM156GOPROG0062811.JPG

Perjantaina vuorossa oli puolestaan erittäin aikainen aamuherätys klo 4.30. Suuntana oli Tongariro Alpine Crossing, ja lähdimme liikkeelle hostellin pihasta Tongariro Expeditions yhtiön bussilla. Hostellin respa oli varoitellut keskiviikkona että todennäköisesti joudutaan perumaan ja säätiedote ei luvannut hyvää, mutta bussimatkalla kohti Tongariroa sää alkoi näyttää todella lupaavalta. Tapasin hostellissa myös hongkonglaisen naisen, jonka kanssa päätimme suorittaa vaelluksen yhdessä.

Tongariro Alpine Crossingia ja vaelluskokemustani voi kuvailla vain yhdellä sanalla: AMAZING! Vaikka reitti on pitkä, 19,4 km, se on todellakin sen arvoista! Meillä koko päivän paistoi myös aurinko, eikä päivän aikana tullut pisaraakaan vettä. Aurinkovoidetta sai levittää jatkuvasti iholle. Tämän vaelluksen aikana pääset näkemään tulivuoria, tulivuoren kraatereita, sinisiä järviä ja vuodenajasta riippuen mahdollisesti myös lunta. Me kävelimme osan reitistä lumessa, ja suosittelen talviaikaan reitille lähtijöitä panostamaan kunnollisiin vaelluskenkiin (menin itse lenkkareilla ja kastuivat). Reitti on oikeasti todella rankka, ja nousut ovat jyrkkiä ja pitkiä, ja yksi alamäki on myös todella vaativa ja “liukas”, mutta minäkin selvisin vaikka en ole tällä hetkellä hirveästi urheilua harrastanut pitkiin aikoihin.

Tongariro 4

Tongariro 2

Muistakaa ottaa Tongariroon paljon vettä ja evästä mukaan, sekä myös aurinkovoide ja lämpimiä vaatteita! Sää saattaa muuttua todella äkkiä, ja Tongarirossa on sattunut viimeaikoina muutama vakava onnettomuus! Muista tarkistaa sää edellisenä iltana! Iloista mieltä myös mukaan, ja voin luvata että maisemat ovat aivan käsittämättömän huikeat!

Vinkkinä myös Uudeen-Seelantiin suuntaaville sivustot Bookme.co.nz sekä GrabOne, joista voi löytyä alennettuun hintaan useita aktiviteetteja aina laskuvarjohypyistä surffilaudan vuokraukseen. Lisäksi StudenCard NZ hankkimista voi harkita. Itse ostin sen, maksoi n. $20, ja olen hyötynyt siitä huomattavasti paljon enemmän kuin tuo parikymppiä. Puhelimeen voi myös ladata Arrival -nimisen sovelluksen, josta löytyy lisää kaikkia tarjouksia.

  • Juuti

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s